Calvus Nangu

Calvus Nangu Güncesi;
 
Tarih 20 kasım 2007,
Tankıma özenle seçtiğimiz (latif abiye teşekürlerimi sunarım)1e1d Altolamprologus Calvus Nangumu 120'40'53h ebatlarındaki tankıma ekledim.Alışmaları açısından 2-3 gün ışıkları yakmadan ve günde 1 defa yemleme yaparak alışmalarını sagladım.Geçen zaman zarfında erkeğin dişiyi epeyce hırpaladığını gözlemledim ve kondisyon kazandırmak adına cam bölme ile dişiyi ayırdım.
Zaman ilerledikçe tankıma başka dişiler eklemenin zamanı geldiğini düşündüm ve 20 Ocak 2008 tarihi itibari ile 2 dişi daha alarak,hem erkeğin ilğisini dagıtmak hemde şansımı arttırmak adına girişimlerime başladım.
Aradan 1 ay geçmeden yeni aldığım dişilerimden en ufağının kendine bir kabuk edindiğini ve oradan fazla ayrılmadığının farkına vardım.
 
12 Şubat itibari ile dişinin kabuğu hiç terk etmediğini ve yüzgeçleri ile devamlı kabuğun içini havalandırdığını gözlemledim.Elimden geldiğince kabuğun yanına yem atmaya çalıştım.
İlk işim anatankın yanına 50 cm'lik bir yedek tank ayarlamak oldu.Anatankdan aldığım suyu yedek tanka doldurdum ve ısıyı aynı dereceye getirerek içine pipo filtre bağladım.
22 Şubat tarihi itibari ile dişinin kabukdan çıkmasını saatlerce bekleyerek sabır taşlarımı çatlattım.Dişinin kabuğu terk etmeyeceğini artık anladım ve kabugu anatankın içinde yavaş hareketler ile marşabaya alarak aynı şekildede marşabadan çıkartarak yedek tanka aktarımı gerçekleştirdim.Kabukdan firar etmiş 3 yavru calvusuda yem kapağı ile kabuklarının içine bıraktım.
Ve sabır dileyip beklemeye başladım.İşlerimin yogunluğu nedeni ile 2 gün evime gelemedim ve akşamına dişinin öldüğünün haberini aldım.Stres yada pipo filtrenin durmasından kaynaklanan bir ölüm olduğuna kanaat getirdim ve bana verdiği yavruların mutluluğu ile üzüntümü bir nebze olsun hafifletmeye çalıştım.
 
Yedek tankın içine bir artemia düzeneği kurarak kabukdan çıkmaya başlayan yavruları 2 gün sonra azar azar beslemeye başladım.
Hergün büyümelerini gözlemleyerek günde 2 defa artemia vermeye devam ettim.Bundan sonra 3 günde 1 defa dip çekimi yaparak ve anatankdan çektiğim kadar su ekleyerek çalışmalarıma devam ettim.
Yavrular 1 aylık olduklarında büyük uğraşlar sonucu hepsini yakalayıp tankı temizledim ve dibine çok az serpme denecek şekilde orjinal quartz kum koydum ve yavruları tekrar yerlerine saldım.Yavrular şuan (10 Nisan 2008) 45 günlükler ve 1 cm'e ulaştılar.Büyümelerini izlemek gerçekten her calvus severin gözlemlemek istediği bir gelişme.Yazımın devamını gelişmeler ile aktarmaya devam edeceğim.
Yavrular şuan 80 günlükler,tanka koyduğum serpme kum neticesinde yavruların yarısından fazlasını kaybettim.Kumu tekrar kaldırdım ve ardından ölümler kesildi.Yavruların çok geç büyüdüğü kesin.Şuan 1,5 - 2 cm arasında seyrediyorlar,tam bir calvus formunu halen alamadılar.

Calvus Nangu

Calvus Nangu Güncesi; DIV /DIV DIVTarih 20 kasım 2007,/DIV DIVimg src=http://www.akvaryum.com/Benimsitem/foto/mustafakisacik/E6CBE_SANY1115_%28Small%29.JPG height=351 width=468 border=0 onload=NcodeImageResizer.creat...

Görsel anlatım.

P align=leftFONT color=#000000El çizimi ile (altda ki resim) yapılan tanımlamada üst dişi,alt erkek olarak tanımlanmıştır./FONT/P DIVimg src=http://img140.imageshack.us/img140/2671/izimkarlatrmastdiialterfq4.jpg height=170 width=150...

Altolamprologus Compressiceps Makalesi

FONT color=#4169e1strongFONT size=2Altolamprologus Compressiceps /FONT/strongBR/FONT P align=leftFONT size=2FONT color=#4169e1strongimg src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/191.jpg border=1 align=left onload=Ncod...

Calvus Tür Resimleri

img src=http://www.akvaryum.com/Benimsitem/foto/mustafakisacik/349AB_1.JPG height=202 width=358 border=0 onload=NcodeImageResizer.createOn(this); / DIV /DIV DIVimg src=http://www.akvaryum.com/Benimsitem/foto/must...

Makale (Keşfi-Doğası-Üremesi)

PA.Calvus 1988 yılında Max Poll tarafından tanımlanmış bir Tanganyika türüdür. Cichlidae ailesinin Actinopterygii sınıfındandır. Bu narin avcının yanlardan basık şekli ve tehditkar duruşu nedeniyle Cichlid meraklıları arasında popüler olmuştur. İsm...

Tanganyika Su Kimyası

P align=leftTanganyika'da Su Kimyası Tropheus'ların yaşadıkları Tanganyika gölü yapısı gereği Malawi ve Viktorya gölüne göre daha alkali(sert) su yapısı istemektedir. Tanganyika gölünün değerlerine göz atacak olursak, pH : 8,5 - 9,4 kH : 12 - 18 gH...